Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Actuele informatie over zwangerschap en het Coronavirus? Lees verder

Prenatale screening

Prenatale screening NIPT – vanaf 11 weken
De prenatale (eerste trimester) screening richt zich op chromosomale afwijkingen (zoals down-, edwards- en patausyndroom). 

Informatie over de screening op down-, edwards en patausyndroom

13 weken echo
Let op: u kunt meedoen aan de 13 wekenecho vanaf 1 september 2021. Deze echo is onderdeel van een wetenschappelijke studie. 
De 13 wekenecho is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij uw kind. De 13 wekenecho lijkt veel op de 20 wekenecho. Bij beide onderzoeken bekijkt een echoscopist met een echo-apparaat of uw kind lichamelijke afwijkingen heeft.

Informatie 13 weken echo

SEO - 20 weken
De screening op ernstige lichamelijke afwijkingen wordt ook wel structureel echoscopisch onderzoek of SEO genoemd. Bij dit onderzoek worden de diverse orgaansystemen beoordeeld om eventuele ernstige aangeboren afwijkingen op te sporen. Hoewel veel ernstige aangeboren afwijkingen opgespoord kunnen worden, kunnen niet alle afwijkingen worden uitgesloten. Het SEO richt zich op de detectie van lichamelijke afwijkingen zoals een open rug, hartafwijking of hazenlip. Op basis van de uitkomst van het screeningonderzoek kan vervolgonderzoek noodzakelijk zijn.

Informatie 20 weken echo

Vitaal Zwanger

Je goed voelen heeft veel te maken met hoe je in je vel zit, daarom bieden wij ondersteuning voor een fysiek en mentaal gezond verloop van kinderwens tot en met zwangerschap.