Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Actuele informatie over zwangerschap en het Coronavirus? Lees verder

Hielprik

De hielprik is een bloedonderzoek bij de baby dat op een aantal ernstige, zeldzame aangeboren afwijkingen screent (stofwisselingsziekten, een ziekte van de bijnier, een schildklierziekte en erfelijke bloedarmoede). Het is erg belangrijk dat bovenstaande aandoeningen zo snel mogelijk opgespoord worden om schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling te voorkomen of te beperken. De ziekten zijn bij vroege ontdekking goed te behandelen met dieet of medicijnen, maar helaas niet te genezen. Je ontvangt binnen vijf weken bericht over de uitslag.

Het onderzoek vindt tussen de 4e en 7e levensdag plaats. Als je thuis bent, doen wij dit onderzoek tijdens de kraamvisite. Ben je nog in het ziekenhuis, dan wordt het daar gedaan. De benodigdheden voor deze prik nemen wij zelf mee. Je ontvangt hierover een folder tijdens het spreekuur. Voor meer informatie kun je ook terecht op www.pns.nl/hielprik.

Lactatie spreekuur

Iedere 2 weken (in de even weken) hebben wij op vrijdagochtend van 9.30 – 11.00 uur het gratis lactatiekundig spreekuur op onze hoofdlocatie (op afspraak via de assistente). Dit spreekuur is bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn, of al een kindje aan de borst hebben. Je kunt hier terecht voor alle vragen omtrent borstvoeding, hulp bij het aanleggen en het wegen van je kindje. Daarnaast kun je ervaringen met andere moeders uitwisselen. Data 

Lactatiekundige:
Jessie van Dijk-Budding 
www.praktijkjessie.nl
Mail jessiebudding@hotmail.com
Mobiel  06 - 40 23 09 17