Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Actuele informatie over zwangerschap en het Coronavirus? Lees verder

Kinderwens

Een kinderwens kan een grote stap in je leven zijn. Wij begrijpen dan ook dat je op zoek bent naar betrouwbare informatie en advies en als verloskundigen kunnen wij je hierbij helpen. Tijdens een kinderwens consult bespreken we je persoonlijke situatie, bieden we de gewenste informatie en geven we tips en adviezen. Dit geeft een duidelijk beeld van wat jullie kunnen doen (en laten) om zo gezond en snel mogelijk zwanger te worden. Het kinderwens consult is voor iedereen met een kinderwens.

Maak een afspraak

Zwanger Fit

Ook tijdens je zwangerschap is het goed om dagelijks voldoende te bewegen (30 min. per dag). Hoe fitter je bent hoe beter je de bevalling aan kunt en hoe sneller je daarna herstelt. Het is aan te raden om sportactiviteiten tijdens je zwangerschap en na je bevalling aan te passen aan de situatie door bijvoorbeeld meer grondoefeningen te doen. 

In het Zwanger Fit programma bieden wij zwangeren (vanaf 16 weken) en vrouwen die bevallen zijn (vanaf 6 weken na de bevalling) een aangepast sportprogramma onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeute. Door middel van een 10-rittenkaart kan je meedoen aan individuele theorielessen (o.a. verandering bekken, houdingen, puffen en herstel) en kan je trainen in kleine groepjes. 

Meer informatie: www.zwangerfit.nl

Gezonde voeding

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap zo gezond mogelijk te leven. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Toch zijn er veel onduidelijkheden en fabels over de juiste voeding. Wil je meer weten over gezonde voeding voor, tijdens en na je zwangerschap? Maak een afspraak met onze diëtiste of bezoek de informatiebijeenkomst over een gezonde levensstijl. Zo geef je jouw baby een zo gezond mogelijke start!

Emotionele gezondheid

Een zwangerschap en een bevalling zijn ingrijpende gebeurtenissen. Dit kan naast hormonale verschuivingen ook onzekerheden en stress met zich meebrengen. Houd jezelf daarom goed in de gaten. Laat het ons weten als je ergens mee zit, geef het aan tijdens een controle of neem telefonisch contact met ons op. Ademhalingstechnieken, yoga, meditatie, een bad of een goede boswandeling kunnen soms al een oplossing bieden. Mocht je aanhoudend langdurige stress ervaren, dan kunnen we een vertrouwenspersoon of psycholoog aan laten sluiten.