Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Actuele informatie over zwangerschap en het Coronavirus? Lees verder

Borst- of flesvoeding

Borstvoeding wordt wereldwijd aangeraden als eerste keuze voor babyvoeding. Moedermelk bevat namelijk stoffen die je kindje beschermt tegen infecties en allergieën. Daarnaast groeit met moedermelk de baby op de meest natuurlijke manier en heeft hij of zij later minder kans op overgewicht. Bij vrouwen die borstvoeding geven, trekt de baarmoeder zich sneller samen, waardoor zij vaak sneller op hun oude gewicht terecht komen. Daarnaast verlaagt het de kans op bepaalde vormen van kanker. Bovendien is borstvoeding altijd beschikbaar, op temperatuur, milieuvriendelijk en gratis.

Borstvoeding gaat niet altijd vanzelf, zeker niet bij je eerste kindje. Als je van plan bent om borstvoeding te geven (of je twijfelt nog), bezoek dan onze voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding. Deze avonden geven je een reëel beeld over wat je kunt verwachten. Bovendien neemt de kans van slagen voor het geven van borstvoeding toe wanneer je van tevoren goed bent geïnformeerd.

Als je om medische of persoonlijke redenen geen borstvoeding gaat geven of als het niet lukt, is flesvoeding een goed alternatief. Flesvoeding wordt zorgvuldig samengesteld en is een verantwoorde vervanging van moedermelk. Ook hierin zullen we je voorzien van het beste advies.

Meer informatie over borstvoeding vind je in: Borstvoedingsboekje Bovenmaas.

Lactatie spreekuur

Iedere 2 weken (in de even weken) hebben wij op vrijdagochtend van 9.30 – 11.00 uur het gratis lactatiekundig spreekuur op onze hoofdlocatie (op afspraak via de assistente). Dit spreekuur is bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn, of al een kindje aan de borst hebben. Je kunt hier terecht voor alle vragen omtrent borstvoeding, hulp bij het aanleggen en het wegen van je kindje. Daarnaast kun je ervaringen met andere moeders uitwisselen. Data 

Lactatiekundige:
Jessie van Dijk-Budding 
www.praktijkjessie.nl
Mail jessiebudding@hotmail.com
Mobiel  06 - 40 23 09 17