Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Actuele informatie over zwangerschap en het Coronavirus? Lees verder

Centering Pregnancy

Als aanstaande ouder verandert er veel in je leven. In deze veranderende dynamiek kun je veel vragen hebben of onzekerheden ervaren. Naast professionele hulp, kan het helpen om met anderen in gesprek te gaan, zodat je kunt leren van elkaars ervaringen.

Hiervoor hebben wij Centering Pregnancy: een programma waar in je samen met 8 tot 12 andere vrouwen medische controles en informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert. Het eerste gesprek (consult) vindt individueel plaats. Daarna zijn de controles tot 36 weken in groepsverband met moeders die zich in dezelfde fase als jij bevinden.

Een sessie duurt ongeveer 2 uur, wat veel langer is dan een regulier consult. Hierdoor is er meer tijd voor interactie en kunnen er veel verschillende onderwerpen worden besproken. Ook speel je zelf een grote rol in het zorgproces: je leert je bloeddruk meten, jezelf te wegen en je eigen dossier bij te houden. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot aan het einde van je zwangerschap en éénmaal na de bevalling. Ze worden begeleid door een verloskundige en een andere beroepsbeoefenaar uit de gezondheidszorg.

Vitaal Zwanger

Je goed voelen heeft veel te maken met hoe je in je vel zit, daarom bieden wij ondersteuning voor een fysiek en mentaal gezond verloop van kinderwens tot en met zwangerschap.