Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Actuele informatie over zwangerschap en het Coronavirus? Lees verder

Kraamzorg

Een kraamverzorgster is onmisbaar na je bevalling. De kraamzorg komt de eerste week van de bevalling dagelijks bij je langs om jou en je kindje te verzorgen en te controleren. Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg, mits je vroeg in de zwangerschap kraamzorg via de ziektekostenverzekering aanvraagt. Je hebt recht op minimaal 24 uur kraamzorg, te verdelen over 8 dagen. De kraamzorg wordt geïndiceerd volgens het landelijk indicatie protocol (LIP). Je kiest zelf bij welke kraamzorgorganisatie je je inschrijft. Laat je hierover informeren door je verloskundige en zorgverzekeraar.

Het kraambed valt onder de verantwoording van de verloskundige. Wanneer er problemen ontstaan met bijvoorbeeld het voeden, overlegt de kraamverzorgster met ons, en maken we samen met jou een plan. Na 8 dagen beëindigen wij onze zorg (mits alles goed gaat en je mag ons altijd nog bellen). Ook de kraamzorg stopt dan. Het consultatiebureau neemt de algemene zorg (voeding, gewicht en vaccinaties) verder over. De huisarts is er voor jou en je kindje bij ziekte.

De kraamtijd

Herstel bekkenbodem

Lactatie spreekuur

Iedere 2 weken (in de even weken) hebben wij op vrijdagochtend van 9.30 – 11.00 uur het gratis lactatiekundig spreekuur op onze hoofdlocatie (op afspraak via de assistente). Dit spreekuur is bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn, of al een kindje aan de borst hebben. Je kunt hier terecht voor alle vragen omtrent borstvoeding, hulp bij het aanleggen en het wegen van je kindje. Daarnaast kun je ervaringen met andere moeders uitwisselen. Data 

Lactatiekundige:
Jessie van Dijk-Budding 
www.praktijkjessie.nl
Mail jessiebudding@hotmail.com
Mobiel  06 - 40 23 09 17